neljapäev, 18. oktoober 2018

SEIKLUSORIENTEERUMINE RAKVERES

Veel sellel nädalal on võimalik osaleda Lääne-Virumaa seiklusorienteerumisel. Tegemist on väga vahva ettevõtmisega. Otsustasime meiegi tunda rõõmu vabas õhus liikumisest.  Võtsime Rakvere kaardi küsimustega ja läksime seiklema. 
Esimene küsimus millele vastuse pidime leidma oli - Mitu kuldset kuplit on Rakvere Jumalaema Sündimise kirikul? Esimene küsimus osutus kohe nipiga küsimuseks. Ühest küljest vaadates on neid rohkem kui teisest küljest. Lugesime kuplid üle ja seadsime sammud Kreutzwaldi monumendi juurde. Seal oli vaja lugeda monumendi jalamil olev tsitaat. Kutsusime lugemisoskusega Villemi appi ja saime teada mis seal kirjutatud on. 
Seejärel ronisime mäest ülesse ja jooksime Tarva juurde. Küsimuste-vastuste lehele oli vaja märkida mitu suurt kivi hoiavad Tarva kuju juures olevaid istepinke. Kivid loetud rivistusime ülesse ja tegime ühe ühispildi. Nüüd küsis seiklusorienteerumine meie käest mitu laba on Vallimäe veskil alles. Veski juures käidud suundusime "Okaskrooni" juurde krooni terasid lugema. Ega see nii lihtne olnudki. Mitu tiiru pidi ümber mälestusmärgi jalutama enne kui terad loetud said. Siis oli pisike porgandipaus. Veidi puhanud, seiklesime edasi. Järgmine küsimus oli Juhan Kunderi monumendi juures oleva puu kohta. Mis puu on pingile kõige lähemal? Määrasime puu liigi ja läksime edasi lugema Pauluse kiriku (spordikiriku) tornide poolkaar aknaid. Neid on päris palju. Järgmine küsimus millele otsisime vastust oli - Mis aastal restaureeriti Rakvere Vabadussõja mälestussammas? Leidsime vastuse infotahvlilt ja panime kirja. Jäänud oli veel kaks viimast küsimust. Mis lipud lehvivad Rakvere linnavalitsuse peaukse juures ja mis aastaarv on skulptuuri "Noormees jalgrattaga muusikat kuulamas" tagumise rehvi all osas? Saime neilegi küsimustele vastused. Päikesejänkud kõndisid/jooksid 6,08 km, aega kulus selleks 1tund ja 24 minutit.
Kui nüüd kellelgi tekkis küsimus mida me õppisime, siis vastus on, et peaaegu kõike - arvutamist, lugemist, puuliikide määramist, orienteerumist, sotsialiseerumist (kaaslasega arvestamist) jne. Plaanis on veel liikumisteekonnast GPS kunsti pilt teha. Lisaboonuseks oli liikumine värskes õhus. 
Oli väga tegus ja mõnus hommikupoolik. 

1 kommentaar:

  1. Super, super tublid lapsed ja vinged õpetajad, kes tahavad lastega lahedaid asju koos teha!!!

    VastaKustuta